Gebieden

Op deze pagina kun je terugvinden op welke netwerken Onvi leverbaar is.

Onvi Partners

Onvi is leverbaar op 1 van onderstaande netwerken

image

Waarom verschillende internetprijzen per gebied?

 

Bij Onvi begrijpen we dat internetprijzen kunnen variëren van gebied tot gebied en we willen graag uitleggen waarom dit het geval is. Het is belangrijk om te begrijpen dat internetdiensten sterk afhankelijk zijn van verschillende factoren die de beschikbaarheid en kosten beïnvloeden. Hier zijn enkele redenen waarom internetprijzen kunnen verschillen per gebied:

  1. Infrastructuur: De beschikbaarheid en kwaliteit van de internetinfrastructuur spelen een cruciale rol bij het bepalen van de prijzen. In sommige gebieden is geavanceerde infrastructuur, zoals glasvezelkabels, al aanwezig, terwijl andere gebieden nog steeds vertrouwen op oudere technologieën zoals koperen bekabeling. Het aanleggen en onderhouden van moderne infrastructuur kan aanzienlijke investeringen met zich meebrengen, wat de kosten voor internetproviders kan verhogen.

  2. Concurrentie: Het niveau van concurrentie tussen internetproviders in een bepaald gebied kan invloed hebben op de prijsstelling. In gebieden waar meerdere aanbieders actief zijn, is er vaak meer concurrentie, wat kan leiden tot lagere prijzen. Aan de andere kant, in gebieden waar er beperkte keuzemogelijkheden zijn, kunnen de prijzen hoger zijn vanwege het gebrek aan concurrentie.

  3. Geografische factoren: De geografie van een gebied kan ook een rol spelen bij het bepalen van de prijzen. Afgelegen of landelijke gebieden kunnen hogere kosten met zich meebrengen voor het aansluiten van internetdiensten, vanwege de uitdagingen van het uitbreiden van de infrastructuur over grote afstanden. Dit kan resulteren in hogere prijzen voor consumenten in dergelijke gebieden.

Hoe is het internet opgebouwd

Glasvezel is een geavanceerde technologie die wordt gebruikt voor het leveren van snelle en betrouwbare internetverbindingen. Hier is een uitleg over hoe glasvezel is opgebouwd, zoals beschreven op de Onvi-website, inclusief de verschillende lagen (laag 1, laag 2 en laag 3) die zij aanbieden:

  1. Laag 1: In de eerste laag van het glasvezelnetwerk bevindt zich de glasvezelkabel zelf. Deze kabel bestaat uit zeer dunne glasvezeldraden die signalen met behulp van lichtpulsen verzenden. Elke glasvezel bestaat uit een kern van ultrazuiver glas, omgeven door een mantel die licht binnen de kern houdt en interferentie minimaliseert.

  2. Laag 2: De tweede laag van het glasvezelnetwerk omvat de zogenaamde optische zender en ontvanger. De optische zender zet elektrische signalen om in lichtsignalen die door de glasvezel worden verzonden. Dit kan worden gedaan met behulp van een laserdiode of een lichtemitterende diode (LED). Aan het andere uiteinde van de glasvezelkabel bevindt zich de optische ontvanger, die de lichtsignalen weer omzet in elektrische signalen.

  3. Laag 3: De derde laag van het glasvezelnetwerk omvat de apparatuur en verbindingen die nodig zijn om de internetdiensten te leveren. Dit omvat onder andere de apparatuur in het glasvezelnetwerkcentrum (POP) en de routers die het verkeer tussen verschillende glasvezelkabels en internetdiensten beheren. In deze laag worden ook de verschillende internetsnelheden en pakketten aangeboden, zoals beschreven in het prijsmodel van Onvi.

glasvezelaanleg - Onvi - Internet | TV | Mobiel